Landschappen Excursies
Het Gardameer ontdekken

Direct vanaf de camping kan u indrukwekkende excursies organiseren om het prachtige panorama en het prachtige landschap rond het Gardameer te ontdekken.

Landschappen Excursies
Het Gardameer ontdekken

Direct vanaf de camping kan u indrukwekkende excursies organiseren om het prachtige panorama en het prachtige landschap rond het Gardameer te ontdekken.

Onderstaand onze raadgevingen!

Om uw vakantie te organiseren, kunt u van tevoren informeren over de belangrijke activiteiten en karakteristieke excursies aan het Gardameer. Zodra u bij ons bent aangekomen, zal ons team u persoonlijk adviseren en u belangrijke tips geven. Tot die tijd vindt u hier enkele tips om de vakantie en uw excursies aan het Gardameer goed te plannen.

Het Gardameer

Het Gardameer of Benaco is het grootste Italiaanse meer. Genesteld tussen de hoge bergketens in het noorden, verwijdt het naar het zuiden tussen zachte morene heuvels.

Geliefd door het zachte klimaat en door de rijke mediterrane vegetatie, schenkt het  zeldzaam mooie landschappen, maar er zijn ook interessante kulturele evenementen gedurende het hele jaar. Veel aan geschiedenis en kunst verbonden reisroutes,  ook aan sport en welzijn,  het vermaak en tradizionele enologie en gastronomie  niet te vergeten.

De Oostkust

De Riviera degli Olivi, rijk aan  bochten, dorpen en kastelen, liefelijk gelegen in het typisch mediterrane  groen, strekt zich uit van Malcesine tot Peschiera del Garda. Behalve historische en kulturele attracties biedt het vele mogelijkheden tot ontspanning: Talrijke pretparken, thermale parken, watersporten van alle soorten , trekking en mountain biketochten.

 


Malcesine (VR) Turistisch centrum met als trekpleister het wondermooie kasteel Scaligero en het Palazzo dei Capitani in venetiaanse stijl; het centrum is doorkruisd met levendige steegjes vol mooie winkels en talrijke cafés.

Torri del Benaco (VR) Torri del Benaco (VR) Gedomineerd door het imposante kasteel van Scaliger direct aan de haven: het historisch centrum heeft een middeleeuwse indeling, terwijl de venetiaanse grote gebouwen ons aan de republiek Serenissima doen herinneren.

Garda (VR) Is in de gelijknamige golf gelegen , in het noorden begrensd dooor Punta San Vigilio, een wondermooi panoramisch punt en wordt overheerst door de antieke Eremo van de Camaldolesen. Het historisch centrum onderscheidt zich door mooie renaissance gebouwen.

Bardolino (VR) Bekend door de gelijknamige wijn, bewaart middeleeuwse kenmerken en romaanse kerken b.v. San Zeno, San Severo en de parochie van Santa Maria di Cisano.

Lazise (VR) Lazise, met een lieftallige boulevard, bekoord door het Scaliger kasteel, de Dogana en het romaanse kerkje van San Nicolo.

Peschiera del Garda (VR) Het historisch centrum, met typische middeleeuwse straten, heeft volop winkels.Niet te vergeten het fietspad van 40 km dat het dorp met de stad Mantua verbindt, dwars door het park van Mincio.

De Westkust

De “Riviera dei Limoni” ligt aan de westkant van het meer, de streek van Limone sul Garda tot Salò. De verbouwing van geprofumeerde citroenen is karakterestiek in  de gehele westkust sinds de indroductie ervan in de XIIIde eeuw, waardoor het landschap en de tradities zeer zijn beinvloed. Het zuidelijke gedeelte van de kust tot Sirmione, wordt ook genoemd “Riviera dei castelli e della Valtenesi”: en bevat plaatsen in het westerse binnenland, met typische druivenbeplanting en olijvenbomen.

 


Limone sul Garda (BS) Kleine gemeente, een sterk toeristische trekpleister, gekarakteriseerd door antieke citroenenbeplanting.

Tremosine (BS) In het hart van het Parco alto Bresciano en bestaat uit verschillende fracties verdeeld over een panoramische hoogvlakte.

Gargnano (BS) Schilderachtige en beroemde plaats door de citroenenbebouwing en de olijfbomen, de elegante zomervilla’s van adellijke en welgestelde families, ook centrum van belangrijke kulturele evenementen en ruime keus uit elegante hotelstructuren.

Gardone Riviera(BS) Elegante plaats, sinds 800 reeds bezocht door de europese aristocratie, temidden van een letterlijk botanische tuin. Beroemd door het Vittoriale van de Italianen, de eclectische residentie van Gabriele d’Annunzio, waarvan het prachtige openluchttheater zetel is van levendige kulturele voorstellingen.

Salò (BS) Aan een betoverend mooie baai gelegen, een van de parels van het meer. Het oude centrum is een wirwar van steegjes en pleintjes, met herenhuizen, elegante winkels, restauranten en cafés.

Manerba del Garda (BS) Bekend door het prachtige park van de Rocca di Manerba, doel voor wondermooie wandelingen.

Desenzano del Garda (BS) In het centrum van een wijde golf, is het een van de meest levendige lokaliteiten aan het meer, wegens de rijkdom aan toeristische en kulturele structuren, wegens de manifestaties en vertrekplaats voor talrijke excursies op het meer.

Sirmione (BS)Het oude centrum is ontstaan op een schiereiland met een unieke panoramische ligging: de bezoekers worden ontvangen door een wondermooi Castello Scaligero, en in een network van nauwe straten met vele winkels, cafés en restaurantjes geleid. Op het punt van het eiland bevindt zich de ruimste en belangrijkste aristocratische villa uit de romaanse tijd van noord Italie, genoemd “Grotte di Catullo”.Heel mooi ook de romaanse kerk van San Pietro in Mavino, oorspronkelijk opgericht door de vissers uit deze lokaliteit. Nog een grote bekoorlijkheid zijn de thermaalbaden: in ieder seizoen is het mogelijk het meer te bewonderen vanuit de warme, geneeskrachtige waterbaden.

Eremo di San Giorgio

Op de heuvels aan de kant van Bardolino, verheft zich het afgelegen klooster van de Benediktijnen Camaldolesi van San Giorgio, bekend toeristisch en religieus doel. Het is met het dorp verbonden  gedeeltelijk door een voetpad en in het laaste gedeelte in merkbare stijging.

De weg leidt naar een adembenemend uitzicht omgeven door eeuwenoude cipressen. Het klooster werd half 1600 gebouwd op het antieke kerkje dat tot het jaar 1532 deze heuvel overheerste, toegewijd aan San Dalmata. Het nieuwe klooster hernam trouw het ontwerp  op dat gebruikelijk werd aangenomen voor de bouwwerken van de meest recente camaldolese eremietenkloosters en dus met een naar eenheid strevende en sobere opzet. In de kerk zijn waardevolle werken van Paglia en Palma il Giovane bewaard gebleven.

Parco del Mincio

Het  Park del Mincio, is een grote moeras-streek  met rijke vegetatie en verschillende dierensoorten, wat zich uitbreidt vanaf het zuiden Gardameer tot aan de rivier Po.

Een onbesmette natuur  en schilderachtige  dorpjes rijk aan kunst en geschiedenis. Een ideaal gebied voor prachtige wandelingen of fietstochten.Het gebied van het Parco del Mincio is tamelijk uitgestrekt ( bevat 13 gemeenten) dwars door de morenische heuvels met middeleeuwse voorsteden, paleizen, vestingwerken uit de  scaligertijd,  alsook meertjes, bossen met typische bomen van deze Padana streek, vroeger jachtgebied.

Enkele gebieden zijn natuurreservaten waar men behalve  ooievaars, ook aironen, duikertjes, moerasvalken en kleine rietvogels kan ontmoeten.

De streek  kan ook onder begeleiding worden bezocht, langzaam varend tussen het riet en waterlelies. met door het Park georganiseerde excursies.  De plaats  is direct met de fiets te bereiken vanaf Peschiera, dank zij een mooi aangelegd fietspad.

Monte Baldo

Wonderlijk terras dat uitkijkt op het Gardameer, een werkelijk paradijs voor wandelaars en liefhebbers van mountain bike, of eenvoudig voor toeristen.

De weelderige flora en de interessante morfologische aspecten gaven het in het verleden de naam van “Hortus Europee”. Heersend over de Vallagarina en het Alto Garda, met uitzicht op de Prealpen en de Dolomieten, biedt het zeer verschillende landschappen. In feite gaat men van de mediterrane vlek, typisch van de kant bij het meer met olijfbomen en wijnstokken, oleanders en lavendel, naar bossen van eiken- en kastanjebomen tot aan essenbossen en grove dennen, met het stijgen van de hoogte . Er zijn veel reisroutes en wandelingen (alles goed aangeduid), geschikt voor ieder trainingsniveau; vele mogelijkheden voor verfrissing langs antieke bergweggetjes en geurende paden, waar men beschermde plantensoorten kan ontdekken zoals de orchidee, de steenbreek en diverse soorten van lelies. Het is niet moeilijk berggeiten, marmotten, hazen en vossen te ontdekken en bovendien de schitterende adelaars.

Monte Baldo is gemakkelijk te bereiken vanaf Malcesine, een juweel genesteld tussen meer en berg ( 30 km ten noorden van Bardolino), dank zij de meest moderne kabelbaan met draaiende cabines. Bij de ingang een ruim parkeerterrein. De kabelbaan brengt de toeristen naar het station San Michele op ca.600 mt hoogte en daarna, met een cabine die opzichzelf draait en een spectaculair uitzicht van 360° biedt, op 1780 mt hoogte op de top. Het aanzienlijke totale hoogteverschil wordt in slechts 10 minuten volbracht.

Su questo sito sono presenti cookie di terze parti per l'analisi della navigazione, l'integrazione con i social network e una migliore usabilità generale  Privacy Policy . Chiudendo questo banner, scorrendo questa pagina o cliccando qualunque suo elemento acconsenti all'uso dei cookie.
Chiudi