Bardolino & Lago di Garda

Met vertrekpunt van het kampeerterrein kan je de schoonheden van het hystorische dorp ontdekken en unieke plaatsen bezoeken.

Bardolino & Lago di Garda

Met vertrekpunt van het kampeerterrein kan je de schoonheden van het hystorische dorp ontdekken en unieke plaatsen bezoeken.

Waarom een vakantie in Bardolino ?

Om een onvergetelijke ervaring te beleven

Een vakantie op Camping La Rocca in Bardolino biedt de mogelijkheid om contact te houden met de natuur, zonder de goede keuken en het vermaak te missen.

Voor alles is een wandeling in het historisch centrum de moeite waard, waar de prachtige kerk van San Severo staat, een meesterstuk uit de romaanse tijd en het kerkje van San Zeno, een van de meest antieke uit de provincie.

Bardolino, hoofdstad van olie en wijn van Garda

Met meer dan 7000 inwoners is Bardolino een van de belangrijkste bewoonde centra van het hele Gardameer.

Gelegen aan de Venetiaanse oevers van het Gardameer, ongeveer de helft van het meer, is het een zeer welkome bestemming voor veel toeristen die van alle seizoenen kunnen genieten en die er hun zomerverblijf van gemaakt hebben.

Bardolino is gemakkelijk te bereiken via de hoofdwegen en bevindt zich midden in de attracties die het meer op de Venetiaanse kust biedt. De vele themaparken liggen op slechts 5-6 km afstand, de brede heuvels achter hen, waar u lange wandelingen kunt maken; op de fiets of te voet. De Monte Baldo, die met zijn meer dan 2000 meter hoogte de hoogste top van het hele meer is.

Kortom, een perfecte plek en in het centrum van alle attracties van het meer.

Aan de prachtige promenade langs het meer ligt het Palazzo Gelmetti, momenteel het stadhuis van Bardolinos en in de buurt van de haven uit de 16e eeuw. afkomstig van Loggia Rambaldi.

Daarnaast ziet men het paleis van Guerrieri Rizzardi, met een tuin die zich naar het meer uitstrekt, terwijl villa Bottagisio aan het einde van het promenade staat. Het Kerkje van San Vito uit de XIII eeuw, op de heuvels in lokaliteit Cortelline is een bezoek waard.

Bardolino heeft twee fracties : Calmasino in de heuvels en Cisano langs het meer, hier kunt u de plattelandskerk van Santa Maria bewonderen, die de oude romaanse gezichten en de absis bewaard.