Culturele Excursies
Het Gardameer en haar omgeving.

Door haar strategische positie heeft ons kampeerterrein een gemakkelijke verbinding met al de belangrijkste toeristische bestemmingen, waarheen bezoeken en kulturele uitstappen worden georganiseerd.

Culturele Excursies
Het Gardameer en haar omgeving.

Door haar strategische positie heeft ons kampeerterrein een gemakkelijke verbinding met al de belangrijkste toeristische bestemmingen, waarheen bezoeken en kulturele uitstappen worden georganiseerd.

Wat doet een camping in Verona? Logeren op een camping in de buurt van Verona betekent ; snel de belangrijke steden in de regio te bereiken, de mogelijkheid om belangrijke toeristische attracties en culturele bezienswaardigheden te bezoeken. Hier zijn enkele interessante steden die u snel kunt bereiken vanaf onze camping in de buurt van Verona.

Verona, stad van kunst

Een bezoek  aan Verona is te vergelijken met een romantische wandeling in de geschiedenis: de gekanteelde muren van de stad behelzen sporen van de prachtige romaanse oorsprong,  de duidelijk middeleeuwse sfeer  is te voelen in de antieke steegjes, de praal van de voormalige Heerschappij Scaligera is zichtbaar in grootse  monumenten.

Het symbool van de stad is de Arena, het amfitheater uit de eerste eeuw na Christus. De elliptische vorm zorgt voor een optimale akoestiek en biedt plaats aan een groot aantal toeschouwers.

Eveneens belangrijke romaanse overblijfsels zijn het prachtige Teatro Romano, nog ouder dan het amfitheater, en Ponte Pietra  over de Adige gebouwd   tijdens de eerste kolonisatie. Het fantastische Castelvecchio, de Ponte Scaligero en het Hof  van Cangrande zijn  nagelaten door de heerschappij Scaligera, terwijl de overheersing van Venetie haar  duidelijke merktekens heeft nagelaten in de grote gebouwen van de adel en in de kerken van de stad. Verona is ook bekend geworden door William Shakespeare, die Verona onsterfelijk heeft gemaakt  in het  meest romantische liefdesverhaal uit alle tijden “Romeo en Giulietta”. Immers het huis Capuletti uit de XIII eeuw , beter bekend als het huis van Giulietta, is toeristisch het meest bezocht.

Tegenwoordig is de Arena  een prachtige omlijsting van een rijk en waardevol theatraal programma, zowel  lyriek  als voor  concerten.- Voor meer informative: arena.it

Brescia, kunst, cultuur en industrie

De westkust van het Gardameer behoort tot de provincie van Brescia, mooie stad bekend door de bloeiende industriele werkzaamheden, met een waardevol historisch centrum.

Van de oude Brixia Romana kun je nog steeds het Capitolium bewonderen, gebouwd in 74 AD. Andere archeologische vondsten zijn te vinden in het Museum van het klooster van Santa Giulia, symbool van het Lombardische verleden met zijn prachtige kerk van San Salvatore, bouwwerken beginnen in de 8e eeuw. en de middeleeuwse kerk van Santa Maria in Solario, die in juni 2011 tot werelderfgoed van UNESCO werd verklaard. Het museum heeft bewijs uit de Keltische periode, de Romeinen en de Lombarden tot de Venetiaanse overheersing.

Op het plein van Paolo VI, van middeleeuwse oorsprong, bevindt zich de oude dom oftewel Rotonda, een zeldzaam voorbeeld van ronde romaanse kerk, en het paleis van Broletto, antiek verblijf van de gemeentelijke magistratuur in de middeleeuwen. In het renaissancistische Piazza della Loggia, gedateerd uit de periode van de venetiaanse overheersing, bevinden zich Palazzo Loggia,  I Monti di Pietà en een van de simbolische monumenten van de stad : la Torre dell’orologio met de “Macc dè lé ure” ( zotten van de uren), de twee beelden die de uren slaan op de bronze klok.

De stad wordt overheersd door het Castello, groot vestingwerk met indrukwekkende bolwerken uit 500, nu Museum van de opstand en Wapenmuseum. Niet te vergeten de Pinacoteca Tosio Martinengo.

Venetië, de mooiste stad ter wereld

In heel de wereld beroemd, heeft Venetie haar tijdloze bekoring te danken aan de speciale band met het water. De stad is immers ontstaan te midden van de gelijknamige lagune door maar liefst 118 eilandjes.

Het is doorkruisd door een dicht net van kanalen, wat de oorzaak is van het origineel ritme van bruggen, spaties en druk verkeer van boten.

Venetie is in  sestieri ingedeeld, d.w.z. zes wijken doorkliefd door een opeenvolging van doolhoven met  nauwe voetpaden en gangen. Piazza San Marco is rijk aan monumenten en grote gebouwen, die over meer dan vijftien eeuwen kunst en geschiedenis verhalen . Het plein is bekend door de Basilica van San Marco, de Campanile en het Palazzo Ducale. Het bekende Canal Grande  is met de lijndienst  te bevaren  om de mooiste gebouwen van de stad te bewonderen .

Niet te vergeten de Kerk Dei Frari en de spectaculaire school van San Rocco, volledig bekleed met werken van Tintoretto. De kunstbewonderaars  mogen een bezoek aan de Gallerei van de Accademia, tempel van de grote venetiaanse schilders uit de tijd ’400 tot ‘800, niet overslaan  en  de Collectie Peggy Guggenheim, internationaal referent van gelijktijdige kunst. Erg suggestief zijn de eilanden van San Giorgio en la Giudecca.

Mantua, de stad in het midden van de meren

Ten zuiden van het Gardameer, temidden van het Parco del Mincio, bevindt zich de stad Mantua. Etruskische stad, daarna romaans en tot de middeleeuwen onder verschillende bezettingen.

De meest bekende monumenten hebben hun oorsprong uit de Gemeente-periode en uit de daaropvolgende bloeiende heerschappij van de Conzaga, die van Mantua een van de voornaamste centra van de italiaanse en europese Renaissance maakten. We citeren het wondermooie Palazzo Ducale, gevormd uit verschillende met gallereien verbonden kernen, binnenhoven en terrastuinen, met intern het kasteel van San Giorgio uit de 14de eeuw, bekend door de “Camera picta” fresco van Mantegna. Hart van het stadsleven is Piazza Sordello waar zich de Dom van San Pietro bevindt, originele samenhang van neoklassieke, gotische en romaanse stijl. De liefhebbers van culturele bezoeken zullen ook Piazza Broletto en Piazza delle Erbe, Palazzo della Ragione, Torre dell’orologio, Casa del Mercante en Palazzo Te waarderen. Laatstgenoemde is een groot werk van Giulio Romano, urbanist, schilder en architect.

Mantua is bekend als geboorteplaats van de dichter Virgilio en de beroemde lyrische opera van Verdi “Rigoletto” speelt zich af in Mantua.

Het omliggende gebied is gekenmerkt door kanalen en rietbossen en 3 meren die gevoed worden door de rivier Mincio ( afkomstig van het Gardameer), een buitengewoon landschap voor wandelingen en fietstochten.

Trento, natuur en traditie aan de voet van de Dolomieten

Trento is een stad in het midden van de Adige-vallei, een rivier die afstamt van de Val Venosta en door de steden Bolzano, Trento, Verona en Rovigo loopt voordat deze de Adriatische Zee binnenstroomt.

Trento is samen met Bolzano een van de laatste steden die men doorkruist voordat de grens met Oostenrijk is bereikt. Om deze reden is het in de loop van de tijd belangrijker geworden, zowel in commerciële termen als in industrie en toerisme.

Sinds het verleden is Trento een belangrijk centrum voor de economie van het gebied geweest. Getuigenis van het belang ervan zijn de vele kastelen op het grondgebied en de gebouwen die het historische centrum van de stad vormen. Door de jaren heen heeft Trento zijn territorium kunnen verbeteren, waarvan het de provinciale hoofdstad is. Gebied met enkele van de meest suggestieve plekken op een naturalistisch niveau, zoals de Brentense Dolomieten, San Martino di Castrozza, Val di Fassa, de Valle del Sarca en het noorden van het Gardameer.

Su questo sito sono presenti cookie di terze parti per l'analisi della navigazione, l'integrazione con i social network e una migliore usabilità generale  Privacy Policy . Chiudendo questo banner, scorrendo questa pagina o cliccando qualunque suo elemento acconsenti all'uso dei cookie.
Chiudi