TOP

Culturele Excursies
Culturele Excursies

Door haar strategische positie heeft ons kampeerterrein een gemakkelijke verbinding met al de belangrijkste toeristische bestemmingen, waarheen bezoeken en kulturele uitstappen worden georganiseerd.

WAT BIEDT EEN KAMPEERERREIN IN VERONA AAN

Een verblijf in een kampeerterrein in Verona betekent een snelle toegang te hebben tot de voornaamste steden van de streek, waar je de toeristische attracties kan bezoeken, de monumenten en de historische symbolen die de zone karakteriseren. Hier volgen enige plaatsen die wij aanraden te bezoeken met als uitgangspunt ons kampeerterrein in Verona.

vacanze lago di garda

VERONA

Een bezoek  aan Verona is te vergelijken met een romantische wandeling in de geschiedenis: de gekanteelde muren van de stad behelzen sporen van de prachtige romaanse oorsprong,  de duidelijk middeleeuwse sfeer  is te voelen in de antieke steegjes, de praal van de voormalige Heerschappij Scaligera is zichtbaar in grootse  monumenten.

Het symbool van de stad is de Arena, het bekende amfitheater gedateerd uit de lste eeuw na Christus. In elliptische vorm gebouwd voor een uitstekende akoestiek in ieder gedeelte van de constructie en voor het onderbrengen van een groot aantal toeschouwers.

Eveneens belangrijke romaanse overblijfsels zijn het prachtige Teatro Romano, nog ouder dan het amfitheater, en Ponte Pietra  over de Adige gebouwd   tijdens de eerste kolonisatie. Het fantastische Castelvecchio, de Ponte Scaligero en het Hof  van Cangrande zijn  nagelaten door de heerschappij Scaligera, terwijl de overheersing van Venetie haar  duidelijke merktekens heeft nagelaten in de grote gebouwen van de adel en in de kerken van de stad. Verona is ook bekend geworden door William Shakespeare, die Verona onsterfelijk heeft gemaakt  in het  meest romantische liefdesverhaal uit alle tijden “Romeo en Giulietta”. Immers het huis Capuletti uit de XIII eeuw , beter bekend als het huis van Giulietta, is toeristisch het meest bezocht.

Tegenwoordig is de Arena  een prachtige omlijsting van een rijk en waardevol theatraal programma, zowel  lyriek  als voor  concerten.- Voor meer informative: arena.it

vacanze lago di garda

Brescia

De westkust van het Gardameer behoort tot de provincie van Brescia, mooie stad bekend door de bloeiende industriele werkzaamheden, met een waardevol historisch centrum.

Vanaf de antieke tempel Brixia Romana  kan men het prachtige Capitolium bewonderen, een tempel die in ca. 74 na Chr. Is opgericht. Verdere archeologische voorwerpen zijn opgeborgen in het nabijgelegen museum van Santa Giulia in het kloostercomplex, simbool van het longobardisch verleden ( met de waardevolle kerk van San Salvatore, begin werkzaamheden in de VIII eeuw en de middeleeuwse kerk van Santa Maria in Solario), sinds juni 2011 Werelderfgoed van UNESCO.

Het museum brengt stukken onder uit de keltische, romaanse, longobardische en gemeentelijke periode tot aan de overheersing van Venetie.

Op het plein van Paolo VI, van middeleeuwse oorsprong, bevindt zich de oude dom oftewel Rotonda, een zeldzaam voorbeeld van ronde romaanse kerk, en het paleis van Broletto, antiek verblijf van de gemeentelijke magistratuur in de middeleeuwen. In het renaissancistische Piazza della Loggia, gedateerd uit de periode van de venetiaanse overheersing, bevinden zich Palazzo Loggia,  I Monti di Pietà en een van de simbolische monumenten van de stad : la Torre dell’orologio met de “Macc dè lé ure” ( zotten van de uren), de twee beelden die de uren slaan op de bronze klok.

De stad wordt overheersd door het Castello, groot vestingwerk met indrukwekkende bolwerken uit 500, nu Museum van de opstand en Wapenmuseum. Niet te vergeten de Pinacoteca Tosio Martinengo.

vacanze lago di garda

Venetie

In heel de wereld beroemd, heeft Venetie haar tijdloze bekoring te danken aan de speciale band met het water. De stad is immers ontstaan te midden van de gelijknamige lagune door maar liefst 118 eilandjes.

Het is doorkruisd door een dicht net van kanalen, wat de oorzaak is van het origineel ritme van bruggen, spaties en druk verkeer van boten.

Venetie is in  sestieri ingedeeld, d.w.z. zes wijken doorkliefd door een opeenvolging van doolhoven met  nauwe voetpaden en gangen. Piazza San Marco is rijk aan monumenten en grote gebouwen, die over meer dan vijftien eeuwen kunst en geschiedenis verhalen . Het plein is bekend door de Basilica van San Marco, de Campanile en het Palazzo Ducale. Het bekende Canal Grande  is met de lijndienst  te bevaren  om de mooiste gebouwen van de stad te bewonderen .

Niet te vergeten de Kerk Dei Frari en de spectaculaire school van San Rocco, volledig bekleed met werken van Tintoretto. De kunstbewonderaars  mogen een bezoek aan de Gallerei van de Accademia, tempel van de grote venetiaanse schilders uit de tijd ’400 tot ‘800, niet overslaan  en  de Collectie Peggy Guggenheim, internationaal referent van gelijktijdige kunst. Erg suggestief zijn de eilanden van San Giorgio en la Giudecca.

vacanze lago di garda

Mantova

Ten zuiden van het Gardameer, temidden van het Parco del Mincio, bevindt zich de stad Mantua. Etruskische stad, daarna romaans en tot de middeleeuwen onder verschillende bezettingen.

De meest bekende monumenten hebben hun oorsprong uit de Gemeente-periode en uit de daaropvolgende bloeiende heerschappij van de Conzaga, die van Mantua een van de voornaamste centra van de italiaanse en europese Renaissance maakten. We citeren het wondermooie Palazzo Ducale, gevormd uit verschillende met gallereien verbonden kernen, binnenhoven en terrastuinen, met intern het kasteel van San Giorgio uit de 14de eeuw, bekend door de “Camera picta” fresco van Mantegna. Hart van het stadsleven is Piazza Sordello waar zich de Dom van San Pietro bevindt, originele samenhang van neoklassieke, gotische en romaanse stijl. De liefhebbers van culturele bezoeken zullen ook Piazza Broletto en Piazza delle Erbe, Palazzo della Ragione, Torre dell’orologio, Casa del Mercante en Palazzo Te waarderen. Laatstgenoemde is een groot werk van Giulio Romano, urbanist, schilder en architect.

Mantua is bekend als geboorteplaats van de dichter Virgilio en de beroemde lyrische opera van Verdi “Rigoletto” speelt zich af in Mantua.

Het omliggende gebied is gekenmerkt door kanalen en rietbossen en 3 meren die gevoed worden door de rivier Mincio ( afkomstig van het Gardameer), een buitengewoon landschap voor wandelingen en fietstochten.