TOP

Ecohoudbaarheid
Ecohoudbaarheid

Help ons mee door je afval te beperken, onze kinderen zullen ons daarvoor dankbaar zijn.

Het respect voor de omgeving is een van de grondslagen voor La Rocca Camp.

La Rocca Camp is in kwaliteit van openluchtstructuur verantwoordelijk voor de reductie van milieuvervuiling. Een lange geschiedenis van vooruitstrevende milieuprogramma’s heeft ons de gelegenheid gegeven onze bevoegdheid te vermeerderen om zo de kwaliteit van onze service steeds hoog te houden.

Bescherming van het milieu wordt steeds in ieder gebaar gerespecteerd:

  • meer dan 100mq zonnepanelen voor het verwarmen van water
  • electro voertuigen voor het personeel van de camping
  • energiebesparing
  • beperking en differentie van afval
  • waar mogelijk, gebruik van ecologisch materiaal.

Het laatste grote nieuws voor waterbezuiniging is gemaakt met de nieuwe installatie voor drinkwater, om onze gasten een betere kwaliteit water te geven in voledig respect voor het milieu. We hebben nu het allernieuwste chloordioxide systeem, hetgeen het water nog schoner en gezonder maakt.
De voordelen van deze methode zijn talrijk:

  • Chloordioxide verwijderdt de legionellabacterie en en andere ziektekiemen die door het water verspreid worden.
  • Het heeft niet de typische geur van chloor.
  • Heeft een hoger oxidatie effect dan chloor en werkt doeltreffend tegen bacterien, virussen en sporen, wat chloor niet kan verwijderen.
  • Chloordioxide heeft geen reactie met ammonium (NH4+) of zijn bindsels , terwijl chloor met ammonium reageert en chlooramid ontwikkelt, wat een negatief effect heeft in het zuiveren van drinkwater.

Met het gebruik van chloordioxide vermijdt men de vorming van ongewenste en gevaarlijke stoffen zoals halogene koolwaterstoffen (Trihalogenmethane,AOX).

2014: herbeplanting in de zone van de standplaatsenmet 100 nieuwe bomen, 60 CELTIS AUSTRALIS en 40 OLEA EUROPEA en beplanting van meer dan 400 PrunusLaurus omjullie privacy te garanderen en tevens zo veel mogelijk schaduw.

2015: La Rocca Camp neemt het welzijn van haar gasten ter harte door haar MVO-beleid. In het nieuwe gebied vindt u interne paden en wegen gemarkeerd “Biostrasse” een innovatieve duurzame en eco-vriendelijke ruimte, vrij van koolwaterstof verontreinigende stoffen. Bij de creatie van deze ‘Biostrasse’ waar plastic stoffen en alle kolen afgeleide producten zijn weggelaten draagt dit bij tot een gezonde leefomgeving voor mens en milieu. Deze trottoirs /voetpaden zijn “poreus” en op hetzelfde moment “thermisch” waardoor geproduceerde stralingswarmte een beperkte minimale invloed heeft op het microklimaat in dit gebied.
Help mee door te bezuinigen, onze kinderen zullen er ons dankbaar mee zijn!

2016: herbeplanting in de staanplaatsen-zone van 650 Ligustrum Ovalifolum, waardoor een maximale privacy wordt gewaarborgd en om zoveel mogelijk schaduw te garanderen.